Freeform crochet på mitt vis


Jag snubblade över ett väldigt intressant sätt att virka på - freeform crochet. Här virkar man helt utan mönster, på sin höjd kan man följa en tutorial.
Jag fick syn på en omgjord Ikea-pall i tidningen Hemstilat, i en artikel som handlade om Ikea-hackers (en annan väldigt intressant idé). Pallen hade en virkad ovansida i ett härligt mönster. Kika in här för att ta en titt: http://www.ravelry.com/patterns/library/freeform-crochet-blanket.
Självklart måste jag prova detta. Så jag började virka en av de söta fåglarna under "beskrivningen", men ett öga blev två och skulle det nu kanske kunna bli en katt istället... nja, så här långt ser det ut att bli en uggla, men det slutliga resultatet är långt ifrån hugget i sten. Vi får se, kanske blir det en kudde av det hela.
Jag vet en och annan som virkar på det här viset och nu är jag naturligtvis nyfiken - finns det fler där ute som är bekant med det här friformande sättet att virka?

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig teknik! Att bara se vart nålen och garnet tar dig. Detta måste ju prövas!

  SvaraRadera
 2. Nej jag har inte hört talas om det tidigare, men det låter spännande att inte veta vad slutresultatet blir. Fåglarna i länken var urgulliga men det ser din uggla också ut att bli!

  SvaraRadera
 3. Häftigt att bara skapa fritt utan att ha någon plan på hur slutresultatet blir.

  SvaraRadera
 4. Härligt att skapa fritt bara sådär.. =)

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig uggla! Verkar jätteroligt med fri-virkning!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera