Virkat av trasor


Så här kan det gå om sonen tycker att bolibompa-sängkläderna börjar bli för barnsliga. Då rivs det trasor! 
Resultatet blev en datorväska som visserligen också kan användas som strandväska, shoppingkasse eller vad man nu tycker lämpar sig bäst. 
Jag tycker att färgerna är riktigt somriga och glada, så det är mycket möjligt att den bärbara byts ut mot ett badlakan nästa sommar. 


Jag rev tyget i cirka 1 - 1.5 cm breda remsor och använde virknål nr 10.
Väskan mäter 42 * 30 cm (laptopvänligt format) och handtagen är 28 maskor långa. Fickan på framsidan, som först var ämnad att bli en grytlapp, är 16 * 16 cm.


Trots att nästan hela påslakanet plus örngott gick åt till väskan, så räckte remsorna till att virka en grytlapp till av. Grytlappen är 16 * 16 cm och i stället för att virka en hank, sydde jag dit en av rött bomullstyg.
Ett par flätor blev det med, som kanske kommer att användas som handtag till någon framtida väska, kasse eller liknande.


En mycket liten snutt av den prickiga, glada baksidan på påslakanet finns kvar och det måste naturligtvis sparas av nostalgiska skäl. Kanske återanvänds det till något nytt i framtiden, men i så fall i tygformat, inte remsor. Min inte längre så lilla plutt har ju snarkat många nätter med bolibompa-prickarna om sig.

5 kommentarer:

 1. Fin idé! Jag fick flera kassar med mattrasor när min mormor flyttade och virkade fina grytunderlägg av dem. Enkelt då man bara virkar runt, runt.

  SvaraRadera
 2. Ja, ett runt grytunderlägg måste jag ju prova!

  SvaraRadera
 3. ååh vad kul! jag har länge velat hitta "den" badväskan, och nu kan jag inspireras av dig och göra en själv :) FINT!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Känns långt till nästa sommar bara...

  SvaraRadera
 5. Greetings from California! I'm bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb blog! capital one credit card login

  SvaraRadera