En virkad kille


Som tur är får jag då och då önskemål från min son att jag ska virka något speciellt till honom. Då åker andra projekt åt sidan och ganska snabbt växer det fram någonting som är skapat från hjärtat.
Till den här virkade killen har jag tjuvkikat lite på några olika amigurumi-mönster och sedan improviserat en hel del. Resultatet blev en cirka 25 cm lång pojkfigur, virkad i järbogarnet softcotton och med virknål nr 3. Säkerhetsögon har han fått och går numera vid namnet "Smiley", trots sitt raka leende.
Jag kan verkligen rekommendera att hämta lite här och där av några olika mönster och beskrivningar och sedan plussa på med egna idéer och varianter. Har man bara en kul utgångsidé och lite fantasi brukar slutprodukten bli lyckad. Smileys nye ägare är i alla fall nöjd och därmed är jag det också.

2 kommentarer: