Virkade innetofflor


Äntligen har jag virkat något varmt att ha på fötterna. Jag har länge undvikit just det för att jag tyckt att det verkat så komplicerat med strumpstickor och allt därtill. Men mönstret till de här innetofflorna är verkligen enkelt, om jag nu bara kunde komma på vart jag hittade beskrivningen... jag tror att det var hos Husmorsskolan, (rätta mig om jag har fel). Kanske är det någon som känner igen dem?
Så här lyder beskrivningen i alla fall:
"Lägg upp 5 lm. Virka fm runt runt och öka lite här och var så att toppen på tofflan följer tårnas form. (Tofflan ska kännas lite trång för den ger ut sig när man använder den.) När man ökat tillräckligt fortsätter man att virka runt tills man tycker att den främre delen är lagom lång. Då börjar man att virka fram och tillbaka istället för runt. Lämna ungefär 5 maskor i mitten som inte virkas. Här bildas öppningen för foten. Virka på tills bakkappan är tillräckligt lång. Avsluta genom att virka ihop bakkappan på mitten med smygmaskor. Virka en hängare av luftmaskor och en kant av smygmaskor upptill."Till tofflorna har jag använt garnet Fiesta, Novita och virknål nr 6, ett nystan av detta garn blir lagom till ett par tofflor.

Testade en annan sorts virkade tofflor också, som blev pannkaka, därav väskan till vänster. Fortsatte liksom bara att virka på de där tofflorna som bestod av fyrkanter som skulle vikas omlott. Jag såg nog även de tofflorna hos Husmorsskolan, som ett inlägg i förra tisdagens symöte och där såg de alldeles jättefina ut. Mina tog mer formen av ett spelkort (som maken så gärna påpekade). Så det fick bli en väska i stället, lagom stor till att förvara de där lite mer lyckade tofflorna i och kanske rent av ge bort som julklapp till någon med frusna fötter.

4 kommentarer:

 1. Skrattar gott åt spelkortstofflorna och drar mig till minnes en bekant som ville virka sig en dörrmatta av mattrasor. Det blev en hatt när han var klar. :)

  SvaraRadera
 2. :D Ja det blir inte alltid som man tänkt sig...

  SvaraRadera
 3. Innetofflor var en bra idé. Själv funderar jag på att virka mig ett par sockar då jag tröttnat på att lära mig strumpsticka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du någon bra beskrivning på virkade strumpor?

   Radera