Sysslans beanies

Min senaste beanie, en sobert grå och svart som tack till en hjälpsam man.

Det va ett tag sedan jag mixtrade fram mitt första egna mönster och det håller fortfarande. Det är mönstret på min beanie jag oftast återvänder till, fast det nästan går per automatik när jag virkar mössor numera.
Jag är petig när det gäller mössor (och med mycket annat). De får absolut inte vara stickiga, inte för lösa, helst inte ha tofs. De ska ha bra passform och gärna snygga ränder, framför allt behöver jag ett enkelt mönster att följa om jag ska tillverka den själv.
Jag försökte mig på att virka och sticka efter andra beskrivningar, med och utan rundstickor, mer eller mindre snirkliga mönster och avancerade avslut. Men det blev för tålamodskrävande och envis som jag är ville jag i alla fall ha mössorna på mitt vis och med lite meck kom jag fram till min beanie. Den blev precis som jag ville ha den och lite stolt är jag allt.

Så en del virkade beanies har det blivit.
Några har jag virkat på beställning, en och annan har jag gett bort och så har jag skickat en hel drös till Hjälpstickan och förhoppningsvis är det mössorna som hamnade där som gör bäst nytta.


Den rosa beanien är jag nog mest stolt över. Den auktionerades ut till förmån för rosa bandet. Jag gillar det där med välgörande ändamål, det är roligt att skapa och resultatet gör dessutom  nytta.
Ränderna går aldrig ur. Det måste ju bara vara en rand eller två på en mössa. Snyggast så tycker jag och så är det ju det där med att man kan virka upp sina (och andras) restgarner. Ingenting går till spillo och med olika mycket garn av varje färg blir färgsättningen unik vid varje mössa, ingen blir den andra lik... bara till formen... och kanske till randen.


Som vanligt går det bra att göra en beställning :) 
One size, färger bestämmer du.

Allt gott så länge och håll huvudet varmt!


10 kommentarer:

 1. enkla mössor är det bästa!

  SvaraRadera
 2. Jättefina, jag gillar de randiga mest!

  SvaraRadera
 3. Snygga, och oj så många du gjort! Jag har bara åstadkommit en nästan klar mössa till stora killen, men kanske ska ta och fixa en till mig själv också!? Ha en fin kväll, Sandra

  SvaraRadera
 4. Så snygga allihop, kul att de som inte kan/vill själva får möjlighet att ändå bli med beanie. :)

  SvaraRadera
 5. Å vad glad jag blir för era fina komplimanger, de satt precis där de skulle så här en mörk novemberkväll :))

  SvaraRadera
 6. Jag är väldigt nöjd med den gröna, använder den gärna!

  SvaraRadera