Virkad monster-boll


En aning för sent för Halloween måhända... men ett charmigt litet virkat monster med förvånad uppsyn funkar nog alltid.

Ett lurvigt nystan behövs, exempelvis garnet Glamour från Falkgarn, virknål nr 6 och ett par säkerhetsögon (brukar finnas i hobby- och sytillbehörsaffärer).
Sedan är det ju så att jag egentligen inte har en beskrivning till den här monster-bollen, utan körde på känn lite lagom opretentiöst så där under höstlovet. Men en ungefärlig beskrivning kan jag dela med mig av.

DIY Monster-boll: virka fyra lm och slut ihop till en ring med en sm, varv 1: virka 6 fm med nedtag i ringen, varv 2: två fm i varje m, öka sedan med lagom många fm varje varv tills omfånget på bollen är så stort som du önskar. Virka cirka fem varv utan att öka och börja sedan virka ihop maskor vid varje varv. Fyll bollen med stoppning när det bara finns ett litet hål kvar och virka eller sy sedan ihop hålet. Sedan är det bara att fästa ögonen.

Hoppas att inte beskrivningen är lika luddig som monster-bollen?! Jag kände mig fram, ändrade lite här och där under virkningens gång och jag erkänner att min monster-boll inte är alldeles jämn i sin rundhet... men det syns å andra sidan inte så mycket eftersom luddet döljer. Kravlöst är inte perfekt, men absolut kul!

4 kommentarer: