Nu börjar det


Efter mångt och mycket skrivande, rättande, omarbetande och mer skrivande tycker jag mig ha ett färdigt manus på mitt skrivbord. Och efter att ha skickat in till diverse förlag och fått positiv respons från en del, ett blankt nej från somliga och nyttiga lektörsutlåtande från några, så har jag till slut bestämt mig för att köra på självpublicering. Refuserad har jag ju trots allt blivit. Nålsögat när det gäller publicering i bokbranschen är ack så litet.

Att jag vågar ta det här beslutet, det här steget att självpublicera, den tanken svindlar ibland. Nu är det jag som styr, jag som måste välja mellan rätt och fel och jag som trycker på knappen när allt är klappat och klart. Men jag tror på mitt manus. Det är starkt, rent ut sagt riktigt bra och jag är mer än villig att jobba hårt för att få det komplett med allt vad det innebär och för att få ut boken på marknaden till läsarna i sin färdiga form.

Början på manuset blev till under en skrivarlinje och närläsningarna, responserna från både medskribenter och kursledare var många och utförliga genom de åren. Efter det har manuset tidvis legat väl instoppad i en fil på datorn, eller utskrivet i skrivbordslådan, men ibland har faktiskt det där kreativa skrivarflödet infunnit sig. Naturligtvis handlar skrivprocessen också mycket om enträget arbete, ett noggrant hantverk som måste utföras.

Nu är manuset alltså, enligt mig, färdigt (förutom den där sista kollen och korrekturläsningen, men mer om den i ett senare kapitel). Dags för nästa steg. Publicering.

Åsikterna om självpublicering är många och sannerligen finns det också många sätt att publicera själv på. Jag har skannat av marknaden bäst jag kan och valt att använda mig av Type&Tell.

Jag kommer att blogga mig genom de olika stegen och bjuder in er till att följa hela proceduren - från manus till färdig bok.

Annika Berg

Image title

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar