Genom åska

bild till ljudbok


Utdrag ur boken:

När Jan kliver ner för trappan river en klarblå blixt upp himlen. Strax därpå följer ett dånande muller. Han höjer inte sitt huvud, märker inte längre det kalla regnet. I sin hand håller han ett blött bylte med ett tovigt hår av garn. Huden i hans våta ansikte blänker som kallt silver när nästa blixt gör en ny reva genom de mörka molnen.

Om Genom åska:

Genom åska är en spänningsroman, ett relationsdrama med ett stänk av ond, bråd död. En verklighetsförankrad skildring av en familj där en av dem har ett djupt alkoholmissbruk och står på randen till galenskap. Interaktionen, psykologin familjemedlemmarna emellan går som en röd tråd genom berättelsen och med tät intensitet leder händelseförloppet under en semestervecka i Östra Göinge fram till en brutal upplösning.

Elva år senare i tiden står en ung kvinna med ena foten i det självständiga vuxenlivet och med den andra i ett skrämmande förflutet. Genom undanträngda minnesfragment och jagande drömmar länkas då och nu samman.

Utdrag ur boken:

Hon skruvar på sig i sätet och oron pulserar genom kroppen som en baktakt till det pipiga, högfrekventa ljudet. Ljud från drömmar ska väl för fasen inte dyka upp när man är vaken, tänker hon irriterat och blir ännu mer orolig. Är det nu jag ska bli galen? Är det på det här viset det händer? Först sover man inte på några månader, sedan blir man kär, sedan får man en ångestattack och hyperventilerar så att man nästan svimmar och till sist tjuter hjärnan tills den spränger sönder sig själv inne i skallen.

Recension:

Redan de första sidorna ger mig som läsare en föraning om att något hemskt har hänt. Jag kan känna den krypande tystnaden i köket hos Gunni och Erik och se solen leta sig in genom fönstret utan att lycka lysa upp tillvaron.
Annika Berg väver i sin roman fram en bild där både spänning och relationer får ta plats i miljöer som är väl beskrivna. Det handlar om missbruk i familjen, om klivet in i vuxenvärlden, att man bär med sig sitt förflutna och mycket mer. En bok som berör.
/Ingar Haellquist, redaktör Kultur & Nöje, Allas

Läsarröster:

Jag har nu läst "Genom åska" från start till mål. Den är verkligen fantastiskt bra, så drabbande, engagerande och berörande! Jag sträckläste den och den stannar i tankarna. Helt klart en av de bästa romaner jag har läst!
/Stefan Warnqvist, skrivpedagog, musikrecensent

En spännande berättelse som man inte gärna lägger ifrån sig. Karaktärer som växer sig starka och som man bär med sig även efter att man läst ut boken.
/Iréne Olsson, VD-assistent 

Så spännande! En stark och mycket trovärdig roman som omöjligt kan lämna någon oberörd. Jag tycker mycket om språket som stämmer väl med tidsandan i berättelsen. Fina beskrivningar, inga onödiga utsvävningar. Jag blev fångad direkt och ser fram emot fler böcker av Annika.
/Jane Johansson, redovisningschefBoken finns till försäljning här:
(som E-bok, häftad och ljudbok)Annika Berg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar