Tyckt och tänkt om självpublicering


Type & Tell låter självpublicerade författare dela med sig av sina upplevelser om just självpublicering. Type & Tell firar nämligen ett år som digital självpubliceringstjänst - grattis!

Klicka in på deras blogg och kika efter vad jag med flera tycker och tänker.

Mitt citat i sin helhet :


Jag publicerade min bok Genom åska genom Type & Tell i december 2015 så jag har varit med nästan från början. Mycket har hänt hos Type & Tell under året. Det fanns en hel del buggar när jag startade upp, inte minst i redigeringsprogrammet och hanteringen av själva texten, men jag har under hela tiden fått snabb hjälp genom kundtjänst och buggarna har blivit fixade allt efter som. Något retligare har det även funnits missar under ekonomisidan (efter boksläpp) när det gäller försäljning och intäkter, men även de blev korrigerade efter en tid. Tjänst-paketen verkar ha omarbetats och utvecklats sedan start även om jag fortfarande tycker att det kan framgå tydligare hur distribueringen man betalar för egentligen går till.

Över lag gillar jag att själv ha kontroll över min bok och alla faser den gått igenom från manus till färdig bok, på det viset har självpublicering passat mig, men när det gäller distribuering (till bokhandlar och media i alla former) skulle det varit en stor fördel att ha ett "vanligt" förlag i ryggen.

Kort sagt gillar jag konceptet självpublicering genom hybridförlag, smidiga tjänster finns att tillgå hos Type & Tell, men till de som funderar på självpublicering råder jag att nysta i alla tänkbara kontakter för att nå ut med boken och att jobba stenhårt med detta. På de ställen jag nått ut med min bok och fått recensioner mm har jag fixat själv, inte genom Type & Tells tjänster.


Annika Berg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar